“We don't need no education” už nemusí byť nevyhnutne cool tvrdením

Tento rok sme sa zúčastnili na Bibliotéke. Čakali sme trošku viac informácií o elektronických knihách, trošku viac interaktívnych podujatí a trošku lepšiu klimatizáciu;)

Avšak minimálne jeden z vystavujúcich priniesol na slovenskú pôdu inováciu, ktorá sa u nás tak často nevidí. Predstavujeme IPBOARD – Interaktívnu tabuľu od Julong Educational Technology (Čína).

Už od čias Komenského sa učitelia a ľudia zaoberajúci sa vzdelávaním detí i dospelých snažia (aspoň časť z nich) urobiť vyučovanie zaujímavejším, priniesť žiakom viac stimulov a v neposlednom rade i zábavy. Tabule IPBOARD dokážu poskytnúť všetky z vyššie uvedených požiadaviek.

Tabúľ existuje niekoľko druhov: Dual Pen IPBOARD, Ultra IPBOARD, CCD IPBOARD , Infrared LCD IPBOARD, IPTABLET a IPVOTE. V čom sa odlišujú od klasickej bielej tabule? Vo všetkom:)

Tabule fungujú na princípe dynamickej dotykovej elektromagnetickej technológie. Ovládané sú elektronickým perom, pričom malé magnetické pole na tabuli im umožňuje detekovať dotyky na jej povrchu. Medzi vychytávky patrí napríklad rozoznávanie písaného písma, či geometrických tvarov, Dual Pen IPBOARD umožňuje písať na tabuľu dvom užívateľom naraz, ULTRA IPBOARD je určený pre veľké projekcie a dokáže zobraziť 4 obrazovky naraz.

CCD a LCD IPBOARDs zase umožňujú užívateľom písať, či premiestňovať objekty len pomocou dotyku prstom. Softvér, ktorý všetky tabule ovláda je multifunkčný – okrem prehrávania a zobrazovania multimediálneho obsahu si môže užívateľ nahrať a používať takmer akékoľvek druhy médií a následne s nimi pracovať. Veľmi zaujímavou funkcionalitou je IPVOTE, ktorý na základe jednoduchého hlasovacieho softvéru a hardvéru umožňuje žiakom, či poslucháčom hlasovať instatne, zo svojho miesta (výborná funkcia pre feedback, testovanie, alebo prieskum).



A teraz, predstavte si triedu, kde by ste namiesto nudnej a zaprášenej čiernej tabule mali k dispozícii IPBOARD s pripojením na internet. Namiesto skúšania alebo zbesilého prekrikovania sa o správnu odpoveď by ste hlasovali jednoduchým stlačením tlačítka priamo na vašej lavici. Každý žiak by mal k dispozícii bezdrôtový tablet, ktorý by vám umožnil zapájať sa do obsahu premietaného na tabuli kedykoľvek a odkiaľkoľvek.

Ak by takto vyzerali naše triedy, kto by si nechcel znovu sadnúť do školskej lavice? ;)


foto & video source: http://www.china-iwb.com/

0 comments:

Zverejnenie komentára